Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

gradskibazen fin

11.06.2020

Општината деновиве добила информации од концесионерот на градскиот пливачки базен, фирмата ДПТУ „ПН – МП“ ДООЕЛ Велес, дека се при крај подготовките за отворање на капачката сезона.

Доколку временските услови дозволат најдоцна до среда, 22 јуни, годинава се очекува базенот да биде отворен за посетителите кои како единствено место за разладување во градот го имаат токму овој објект.

За велешани, освен базенот и езеро Младост е примамливо место за пливање и капење. Но таму, годинава, во тек се градежните работи од проектот „Смарт Езеро Младост“. Дел од нив се случуваат во непосредна близина на првата плажа, веднаш на самиот влез на езерото. Таа до минатата година беше многу посетувана за капење и пливање.

До лани, постојаните анализи на примероците од вода покажуваа дека само овие две места, градскиот базен и езеро Младост, се безбедни за пливање и капење на граѓаните. /С.А

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново