Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kaevsk Kocevsk fn

Во две фази ќе се реконструира Градскиот фудбалски стадион во Велес. Реконструкцијата ќе чини 16 милиони денари. Во планот за 2020 година на Агенцијата за млади и спорт, исто така, градот се наога и во проектот за изградба на „3X3 кошаркарско игралиште“ како и со пливачки базен. Ова денеска го соопшти Дарко Каевски, директор на Агенцијата за млади и спорт додека одговараше на новинарски прашања за тоа до каде се работите со реконструкцјата на фудбалскот стадон и кога велешани ќе заплваат во затвотениот плвачки базент.

- Во постапка се двете фази за реконструкција на фудбалскиот стадон. До крајот на годината во Велес ќе се изгради „3x3 кошаркарско игралште“ кое е според параметрите и за одржување на официјални натпревари а знаеме дека станува збор за олимпски спорт. Овој спорт ќе го развиваме на државно ниво. Велес е влезен во проектот „14 плвачки базени“ што ќе треба да се реализира во втората половина на годинава. Наредната недела ќе започне изградбата на првите шест додека на останатите осум базенти изградбата ќе стартува во месец јуни,годинава, рече Дарко Каевски, директор на Агенцијата за млади и спорт.

- Во фаза на изработка е Деталнот урбанистчки план штом го донесеме во согласност со Министерството за транспорт  врски ќе си издадеме Одобрение за градба и ќе ја започнеме изградбата на покрениот пливачки базен, рече градоначалникот Аце Коцевски.

Каевски додаде дека во соработка со Федерацијата за лизгачки спортови и голем број на спортисти во седум градови во државата беа поставени лизгалишта, кон крајот на минатата додека годинава ќе се поставуваат нови а мегу нив ќе биде и Велес./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

lifer gif 300x250 Duma

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет во Велес има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 25/02/2020 година .

 
   
   
   
   

Најново