Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Во Грција , цените на патарина на автопати се зголемија на неколку места во делови од Коринтос-Трикл-Каламата и Атина-Пелопонез. Цените се зголемуваат од 5 центи до 30 центи – во зависност од категоријата и оддалеченоста патува, објави БНР.

За автомобили со 5 евро центи цената на делот Атина – Ламија се зголемува. Ако патувате од Солун до Ламија, ќе плаќате повеќе од 35 центи. На 20 евроценти поскапо е патувањето од Атина до Лариса.

За повеќето делови, цените останаа непроменети , како што имаше благ пораст во последните месеци од минатата година.

Честите патници ги избираат обичните патишта, но понекогаш цената на бензинот е повеќе од цената напатарината. Исто така, постои можност да се купат претплатнички картички со кои цената на патарините се пониски.

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

Најново