Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

atina fin

Европските кредитори ја одобрија понатамошната транша од 1 милијарда евра финансиска помош за Грција , објави Дојче Веле.
Износот е за исплата на граѓаните на Грција.

Претходно, грчкиот Парламент усвои нови реформи поврзани со данок на земја, приватизација и енергетскиот сектор.

Доверителите одлучија да обезбедат дополнителни средства во Грција по завршувањето на третиот финансиски пакет за повторно да му дадат целосен пристап до финансиските пазари на земјата.

Грција добива финансиска помош од ЕУ и ММФ од 2010 година. Третиот пакет од 86 милијарди евра беше одобрен во 2015 година.

Поврзани вести

Web banner Duma Sinetta 2019 300x250px 01

Најново