Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

akterka fin

Британскиот моден фотограф и режисер, Ранквин, ја сними новата кампања на Ролс-Ројс, претворајќи ја во вид на игра на тронови.

Кампањата “Пренапишани правила” ја вклучува актерката Гвендолин Кристи и беше создадена во чест на осмата генерација на Фантом моделот.

Актерката номинирана за наградата “Еми”, која ја игра лејди Брајан Тартс во “Игра на Тронови”, претставува и покажува зошто автомобилот е симбол на навистина извонреден луксуз и успех.

“Ролс-Ројс е најдобриот британски бренд. Број еден. Пред осум години, ја имав чест да го возам Фантом додека работев на Духот на екстази. Тоа беше најголемо задоволство при возењето кое некогаш сум го искусила во мојот живот. Всушност, се чувствував како бунтовник и дел од оваа иконична приказна. Сфатив дека Ролс-Ројс е најдобриот бренд со причина “, вели Ранкин.

“Во мојот филм со Гвен сакав да го претставам ова уникатно чувство, сакав сите да знаат колку е одличен Rolls-Royce и зошто Фантом е икона. Секој мора да го проба “ , продолжува тој.

Актерите самите ја презентираат актерката во различни ситуации, како подготовка за сурфање (се разбира, сурфањето е со Ролс-Ројс) и колку е забавно да се мие колата, дури и ако сте под висока струја.

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново