Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kakokezacekoram fin

Ќе зачекорам во 2020 година со чист срце и чист ум. Ако ми должиш пари, не грижи се, повели и друг пат.

Доколку си ми згрешил нешто, сè е во ред, лекцијата е научена.

Доколку ми се лутиш за нешто, ти си победникот, честитки.

Ако не зборуваме, сè е во ред… ти посакувам сè најдобро.

Доколку сметаш дека нешто сум ти згрешил, се извинувам.

Ако чекаш да доживеам некој неуспех, не го задржувај здивот… долго ќе се изначекаш.

Поминав многу повеќе пречки отколку што можеш да замислиш.

Фокусирај се да го направиш својот живот подобар за тебе, за твоето семејство и гледај како вратите се отвораат.

Животот е прекраток за сиот наталожен гнев, за држење лутина, за дополнителна болка.

Побарај ме доколку сакаш да зборуваме за овие работи, доколку не сакаш, јас се обидов.

На здравје!

Нека годината биде полна со љубов, здравје, позитивна енергија, простување и среќа.

 

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново