Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

afrikanec fin

Целиот свет е обземен од модата на здрава исхрана. Всушност, не Европа, туку Африка е континентот кој најмногу се грижи за своето здравје.

Граѓаните на Соединетите Американски Држави жалат по здрава храна. Foodpanda, избра здрава храна во различни земји:

Англија
– Таму најздравиот појадок е јајцe што е секогаш присутно во секое мени.

Русија
– Земјата на кавијар и вкусен црн леб, што е многу корисно за обезбедување со витамини и минерали.

Сомалија
– Кујната е под влијание на Индија, Италија, Турција, тука се и гурманските, доматните и кромидните јадења.

Израел
Израелската кујна се одликува со свеж зеленчук, како модар патлиџан, домати и тиквички кои растат во регионот.

Австралија
– Рибата е херој тамуа, иако пилешкото, јагнешкото, говедското и јајцето се користат во многу рецепти. Исто така ќе најдете кукус, кикирики, слатки компири, грашок и друг зеленчук вклучени во многу јадења, а оризот често се користи како база.

Шведска
– Уште една, земја каде што се конзумира рибата, од чорба до печена на скара.

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново