Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

tito fin

Градоначалникот на Подгорица Иван Вуковиќ најави дека ќе ја поддржи иницијативата за иградба на споменик на Јосип Броз Тито во главниот град на Црна Гора, чие име (Титоград) градот го носеше 47 години.

Иван Вуковиќ денеска се состана со претставници на Здружението на борци на НОБ и антифашистичка Подгорица, на кои им искажа благодарност за зачувување и ширење на идејата за антифашизам, како темела вредност на црногорското општество.

Тој истакна дека без тоа нема да ја имало ниту денешната модерна, граѓанска и мултиетничка Црна Гора.

Градоначалникот на Подгорица рече дека е горд што здружението на борците од НОБ и антифашистите негуваат таква традиција и што биле на вистинскиот пат во најтешките времиња.

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

banerknigovodstvo

Најново