Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ruskiucenici fin

Русите дефинитивно сакаат униформи за децата во училиштата, немаат дилеми , пишува Риа Новости.

Анкетата на повеќе од 15.000 луѓе покажува дека родителите гледаат различни придобивки од училишните униформи. Запрашан дали треба да постои строга регулатива за изгледот на децата, 72% велат дека да, а 22% “не”.

Според некои, униформите на учениците, ќе има дисциплински ефект.

Според други, ако децата носат исти бои и модели на облека, помалку ќе се воочуваат разликите во финансиските можности на родителите. Сепак сите одговори не се двосмислени или конзервативни .
36 отсто од родителите напишале дека, ако изгледот на нивните деца зависи од нив, ќе им дозволат обоени коси и слободен избор на облека. На 15 проценти не им пречи ниту офарбаната - шарена коса. 13 отсто од родителите се согласуваат децата да носат пирсинг.

10 проценти сметаат дека не е проблем да одат на училиште со искинати фармерки, впрочем тоа е израз на младите , велат овие родители.

 

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново