Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

indonezija1

Најегзотичните овошја се продаваат на овие чамци. Вистинска сензација која ќе ве воодушеви.

Неверојатен број на чамци, повеќе од 500 кои се „стегаат“ еден до друг, преполни со овошје и зеленчук, најживописни бои и текстури на кои индонезиските жени од селото Лок Баитан ги продаваат своите производи го прави едно од најголемите пловечки пазари на светот.

Жените кои продаваат од чамците се облечени во живи бои – сина, розова, портокалова така што го комплетираат целокупниот колоритен пејсаж кој претежно го сочинуваат лимони и други вдови цитруси, разни видови на банани, ананас, дињи и лубеници, манго, авокадо, кокосови ореви, гуава, каки, кумват, киви, краставици и разни видови на зелен зеленчук.

Иако тоа е само пазар, овој видик делува спектакуларно и егзотично и веруваме деа би било неверојатно чувството да се посети еден ваков вид на пловечки пазар.

Покрај пловечкиот пазар во Индонезија, доста е познат (иако не колку него) и пловечкиот пазар во Бангок кој е редовна сензација на туристите кои го посетуваат Тајланд.

indonezija2 fin

indnezija3

indonezija4

 

 

 

SEMM baner MK

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново