Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

dezinfekcijanadom fin

Вклучување на неколку едноставни промени во вашата редовна рутина за чистење може да ви помогнат да ги елиминирате бактериите кои влегуваат во вашиот дом.

За подготвени да го дочекате коронавирусот, мора да знаете и како правилно да користите средства за дезинфекција. Не е доволно да ги миете рацете, туку треба да ја исчистите и куќата.

Ова се само неколку совети како да направите правилно:

Користете средства за чистење кои ќе ги убијат вирусите, а се советува употреба на средства за чистење кои содржат хлор, детергенти (сапун), јодоформи (антисептици на база на јод) или алкохол.
Исто така, се препорачува употреба на дезинфекциските средства според упатствата на пакувањето: брзо распрскување и бришење не е доволно за дезинфекција.
На саканата површина треба да се нанесе доволна количина течност, која треба некое време да отстои. Тое време на траење е секогаш означено на етикетата.

Размислете и за користење на производ за еднократна употреба. Влажните марамчиња (со алкохол) и хартиени крпи се подобра опција, бидејќи нивната употреба нема да шири микроби, како што може да се случи со повторна употреба на крпата.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

KOZUVCANKA 2021 01

 
   
   
   
   

Најново