Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Софтверскиот гигант „Мајкрософт“ ќе ја купи платформата „ГитХаб“ на која програмерите се собираат за да постават програмски кодови и да ги прегледаат. „ГитХаб“ е основана во Сан Франциско во 2008 година, а од 2012 година, по првата странска инвестиција, почна драстично да расте.

Сега има околу 27 милиони програмери од целиот свет кои ја користат таа платформа за размена на кодови и идеи.

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

PITIJADAVELES1

Најново