Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

SamsungTV fin

Првиот 146-инчен телевизор, под името „The Wall“, влегува во сериско производство во септември. Овој модел првично беше прикажан од Samsung на CES 2018 во Лас Вегас во јануари оваа година.

„Ѕидот“ ветува револуција кај телевизорите и со него Samsung ќе излезе со чекор напред пред конкурентите. Моделот е базиран на MicroLED технологија, која е подобра од OLED во голем број параметри.

Една од предностите на MicroLED е природната бела и црна боја. Покрај тоа, MicroLED пикселите испуштаат своја сопствена боја, ја елиминираат потребата за задно осветлување. Во исто време, екранот на новата технологија троши помалку енергија.

Благодарение на модуларниот дизајн, Samsung ќе произведува MicroLED телевизори со различни големини и форми со едноставно додавање и отстранување на модулите. Корејскиот производител објави дека следната година ќе објави поевтина, потрошувачка верзија на телевизорот, која ќе биде потенка од 146-инчниот модел.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново