Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

SCM fin

Стрип центарот на Македонија – Велес и градот Скопје отвораат јавен повика за стрип автори на традиционалниот стрип конкурс „Стрип фестивал-Скопска стрип акција“.

Право на учество имаат сите лица кои живеат или учат поточно студираат во главниот град, без разлика на полот и возраста. Должината на стрипот треба да биде од една до шест табли на А4 формат, а доколку е на една страна треба да биде со најмалку пет сликички.

Tемата на стрипот е слободна, а секој автор може да учествува со само еден стрип. На еден стрип можат да работат повеќе автори.

Сите заинтересирани автори, заедно со стрипот треба да испратат лична биографија и називот на стрипот, најдоцна до 25-ти мај на stripkonkurs@gmail.com.

Пристигнатите стрипови ќе бидат разгледани од тричлена комисија којашто ќе направи избор и ќе ги додели веќе востановените награди и признанија, а сите пристигнати стрипови ќе бидат земени во конкуренција за излагање во склоп на завршната изложба во Дом на култура „Кочо Рацин“, информираа од СЦМ во Велес.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

 
   
   
   
   

Најново