Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Уметникот Александар Јовановски Мијак деновиве патува за Париз.

Француските љубители на ликовната уметност ќе имаат можност да се запознаат со овој наш автор со веќе меѓународно реноме.

По досега реализирани десет самостојни изложби во Америка , продадено уметничко дело на аукција во Њујорк, реализирани повеќе од дваесет самостојни изложби, дома и во странство и дела во колекции низ целиот свет, Мијак повторно ќе ја презентира македонската култура и уметност во светот./У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново