Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

На локални избори, шести по ред во Македонија, во Општина Чашка право на глас остваруваат вкупно 6.012 граѓани на 31 избирачко место во најраспространетата по територија општина во државата. Граѓаните избираат нов од понудени тројца кандидати за Градоначалник и четири листи со кандидати за нов Совет на општината.

Според претседателот на Општинската изборна комисија, Марјан Јовановски одзивот на избирачи до 10 часот изнесува 10,8% или правото веќе го искористиле 650 избирачи евидентирани во Единствениот избирачки список. Таму вчера гласале вкупно 51 избирачи со претходна пријава за болно лице./У.Ј

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Најново