Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

peticija1

Активистите на еколошкото друштво „Еко живот“ од Кавадарци од денеска започнаа да реализираат петиција проитв изградба на цинкара. Се собираат потписи од кавадарчани,  кои исто така не се согласни да се изгради објект од тешка загадувачка индустрија.

„Ова е иницијатива на нашето Здружение за заштита и унапредување на животната средина “Еко живот” од Кавадарци. Сакаме со потписи да им покажеме на тие што носат одлуки, дека сме против тешка загадувачка индустрија. Во собирањето на потписи се ангажирани наши активисти, а ја имаме и поддршката од координаторот на НВО секторот, Ненад Јовановиќ. Да не дозволиме понатаму Кавадарци да биде лабораторија и да си играме експерименти со нашата животна средина, затоа што овде живеат голем број на граѓани“ рече претседателот Роберто Паризов.

Првиот екологист нагласува дека и сега Кавадарци, без цинкара е на врвот на најзагадени градови во земјава.

Собирањето потписи следи откако една кавадаречка компанија најави дека е заинтересирана за проширување на асортиментот на производи, но и воведување на нови производи.

Координаторот на НВО секторот во Кавадарци, Ненад Јовановиќ вели дека собирањето на потписи е право на граѓаните кое го имаат загарантирано со Уставот.

„ Со овие потписи ние сакаме јасно да им порачаме на лоакланта власт, на  Советот  и на градоначалникот дека работиме на терен за да се запре наумот или мислата, дека во Кавадарци треба да има тешка индустрија. Да не се гради цинкара, сакаме чист град“ рече Јовановиќ./A.Д

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново

 
   
   
   
   

rontis

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик ќе се смета за предност
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2018 година .

 

rontis

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Познавање на англиски јазик, Возачка дозвола „В“ - категорија

  и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност

  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса:                              ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 30/11/2018 година.

 

rontis

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија – Велес

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес не врши дискриминација по ниту еден основ (полова, верска или национална дискриминација) и ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2018 година.