Со цел поголема конкуренција на тендерите и совладување на електронското аплицирање за јавни набавки,  денеска во големата сала на општина Кавадарци се одржа обука за микропретпријатијата од Кавадарци. Се работи за подолготраен проект на УСАИД кој се реализира од 2012 година.

Утринските мерења на водата за пиење  што ги врши Центарот за јавно здравје покажаа исправни параметри на водата за пиење од водоводниот систем Лукар. Ова значи дека состојбата со водата за пиење по заматувањето кое се случи поради обилните врнежи, сега е нормализирана.

Поради обилните врнежи од дожд со кои беше зафатен и нашиот регион дојде до заматување на водата за пиење од водоводниот систем Лукар. Поради тоа водата е со жолта боја. Од Центарот за јавно здравје Кавадарци апелираат до граѓаните на Кавадарци пред употреба, водата задолжително да се проврива.

Се зголемува интересот за органско лозарство кај тиквешките лозаропроизводители. Веќе се евидентирани 40 хектари под лозов насад каде се применуваат органски техники на производство.

Иако продолжува променливото време со варијации во температурата сепак во Центарот за јавно здравје Кавадарци се евидентирани помалку заболени од грип.

Прилагодете ја брзината и почитувајте ги сообраќајните правила и прописи е пораката што на учениците од основните и средните училишта од Кавадарци им ја упати двократниот европски првак во ридски трки, Игор Стефановски – Иџе. Под мотото  „Шапионот обединува – насмевка, живот, едукација“, денес, во спортската сала Јасмин  се  одржа едукативен час за безбедноста во сообраќајот.

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

 

Најново