Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

google fin

Гугл планира да ги намали своите маркетинг буџети за дури 50 проценти, според внатрешните документи, до кои дошла телевизиската мрежа CNBC.

На директорите им било речено да замрзнат работни места за вработените со полно работно време и такви на договор. Ова кратење е драстичен чекор од она што првично го најави пред една недела извршниот директор, Сундар Пичаи.

„Намалување на буџети и замрзнување на работните места се случуваат низ целиот свет во маркетингот и во Гугл “, напиша еден од директорите во средата и додава: „Од нас, заедно со остатокот од маркетингот, е побарано да го скратиме буџетот за половина во втората половина на годината“.

Портпаролот на „Гугл“ потврди дека буџетите во некои сектори се намалени за дури 50 проценти, или половина, но додаде дека нема намалување во другите сектори и дека ова сè уште е во процес на оценување.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново