Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

rodnokrajni poeti1 fin

По повод 21 март, светскиот ден на поезијата кој УНЕСКО го прогласи на својата 30 сесија во Париз, 1999 година, а кој има за цел да ја слави поезијата како средство за универзална уметничка комуникација меѓу луѓето од целиот свет, Локалната библиотека „Гоце Делчев“ - Велес и Клубот на писатели Коста Солев Рацин денеска реализираа поетско читање во просториите на библиотеката и подарија книги на свои читатели.

На настанот, на кои специјални гости беа и учениците од ССОУ „Коле Неделковски“ - Велес. Пред нив најновото поетско творештво го презентираа роднокрајните поети Игор Крајчев, Лила Арсова, Божидар Јовиќ, Гордана Б. Николовска, Нада Алексоска, Јасмина Ѓоргиева, Родна Јанчева, Атанас Крлевски, Марина Стојанова и Олга Новачева./У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново