Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

horoskop fin

По кои животни принципи се раководат луѓето според хороскопските знаци:

Овен
– Не се расправај со мене.
– Прво размисли, а потоа зборувај.
– Таму каде другите запираат, јас давам гас.
– Ќе бидам засекогаш млад.
– Направи како што правам и јас.
– Најтешко е да го слушаш соговорникот до крај.
– Тврдоглавоста не е поток.
– Тешко е да ги контролираш емоциите.
– Еден пример е добар, два се многу.
– Не напаѓам прв, но секогаш враќам.

Бик
– Моето не го допирај, туѓото не ми треба.
– Лош совет е подобар од голема караница.
– Подобро добар кревет, отколку добро зајдисонце.
– Храната е сериозно нешто.
– Добро теле од две крави се храни.
– Мразам еднократни нешта.
– Сакам да дегустирам храна.
– Не ги мачи поуспешните од тебе.
– Ако си втор, значи дека имаш повеќе енергија на крајот.
– Ако трошиш, треба и да заработиш.

Близнаци
– Денес не сум ист како вчера.
– Кој учествува, има и информации.
– Еден ум е добар, два уште подобри, особено ако се од иста личност.
– Гледај и пред себе и зад себе.
– Идејата не смее да биде со поминат рок.
– Три телевизори се подобри од еден.
– Кој нема време, доцни.
– Низ животот се движам брзо и по површина.
– Не се пазарам.
– Сакам квантитет, за квалитет немам време.

Рак
– Мојот дом е дворец.
– Сојузот е мојот повик.
– Би било убаво ако во светот нема гужви.
– Сите се враќаат кај оној кој чека.
– Пријателите се познаваат дома, не во кафеана.
– Полн фрижидер, топла душа.
– Достојно копај наместо недостојно да купуваш.
– Тешко е да живееш таму каде не можеш да се скриеш.
– Минатото го носам со себе како ранец.
– Можеш ли да носиш ист ранец со години?

Лав
– Со мене, до ѕвездите.
– Подобро да бидеш поддршка, отколку да ја бараш.
– Манирите се половина успех.
– Сонцето е живот.
– Сакам да заработам, уште повеќе да потрошам.
– Убаво е да имаш вредни предмети дома.
– Пријатно настапувам, но во душа сум диктатор.
– Ако нешто правиш, прави го со стил.
– Што ќе ти е сонце, ако мене ме нема во твојот живот?
– Нема врска што е валкано, битно е мое.

Девица
– Трпението ќе ве уништи.
– Скромноста ги краси и слугите и владетелите.
– Секој живее за себе, но им служи на другите.
– Редот е потребен насекаде.
– Докажи ми логично и прецизно.
– Искривени слики ме излудуваат.
– Често сум изгубен.
– Не барам во сено игла.
– Секоја Девица е вистинска/и дама/господин.
– Кавијарот е добар, но бифтекот е одличен.

Вага
– Без љубов, како без рака.
– Победи ги другите со договор.
– Вклучи се во сè.
– Убавината ќе го спаси светот.
– Однесувај се во склад со расположението.
– Најтешко е да се направи избор.
– Не мора секоја приказна да заврши со точка.
– Не знам ни сам/а дали сум за црно или бело.
– Најлошо е да се спротивставиш.
– Само будалите се едноставни луѓе.

Скорпија
– Секогаш можеш да се извиниш.
– Што и да правиш, имај и втор план.
– За насмевка секогаш треба и причина.
– Можеш да се ослободиш од сè, но не и од своите страсти.
– На бојно поле пејам песни за љубов.
– Не секој може да го поднесе мојот поглед.
– Моите страсти ги чувам за себе.
– Светот е ништо без витези.
– Својата убавина ретко ја покажувам.
– Не паѓам ниско да бидам нечиј Ромео.

Стрелец
– На светот му требаат добри луѓе.
– На сите им простувам.
– Сакам пат околу светот.
– Проблем? Колку лошо може да е тоа?
– Си имам свои идеали.
– Не е можно да ми се лутиш.
– Каење – што е тоа?
– Обврската е за просечните.
– Ајде прво да ја разбереме ситуацијата.
– И кога сме заедно без обврски, ти имаш обврски кон мене.

Јарец
– Јас не сум спринтер, јас трчам маратон.
– И еден добар борец е доволен за да се добие битката.
– Никогаш не кршете закони.
– Мојот дом – мое огледало на успехот.
– Животот е воз кој стигнува навреме.
– Убаво е да зборуваш за несреќи во светот, а ти да си дома.
– Јарците се издржливи.
– Вреди да сте на врвот само за да можете да плукнете некого оттаму.
– Годините минат, јас се подмладувам.
– Издржувам, трпам, но кога си одам, не се враќам.

Водолија
– Здодевно е кога сте исти како сите.
– Стани тоа што јас сакам да бидеш.
– Предрасудите се за будали.
– Иднината мора да биде убава.
– Тешко е да сум ангел, но морам.
– Битна е добрата намера.
– Нема иновација таму каде има традиција.
– Има и поважни нешта од сексот.
– Семејството секако е тука, пријателите треба да ги чувате.
– Јас сум најдобар.

Риби
– Емпатијата е подобра од советите.
– Не можам да се откажам од своите прооци.
– Правилата ги измислиле здодевни луѓе.
– Не го одложувај за утре тоа што можеш да го направиш и задутре.
– Јас можам да ветам сè што сакаш да чуеш.
– Брзото работење е како јадење без џвакање.
– Ги разбирам сите, но не и себе.
– Биди врба, таа не паѓа под бурата.
– Сите знаат дека сум зафатен, никој не знае зошто.
– Не ми врши притисок.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

lifer gif 300x250 Duma

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен состав се донесоа следниве заклучоци:

  • За спроведувањето и реализацијата на препораките за ограничено движење на граѓаните на јавните места и во институциите, Општина Велес ќе ја известува јавноста преку официјалната интернет страница, преку официјалните социјални мрежи, како и преку електронските и пишани локални медиуми;
  • Поради неисправноста на водата во село Сопот за потребите на жителите од село Сопот, Општина Велес обезбедува достава на канистер со вода за техничка употреба и флаширана вода за пиење.

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Предложената мерка, Малиот пазар во „Нова населба”,
да остане затворен за работа, останува во сила;
- ЈКП „Дервен” да донесе Одлука во врска со работењето
на Градскиот пазар да работи секој ден, од 06:00 до
13:00 часот;
- Да се ограничи продажбата исклучиво само на
земјоделски производи (овошје, зеленчук и други
прехрамбени производи);
- Прехрамбените производи да бидат изложени на секоја
втора тезга во редот;
- Да се изврши оградување на паркинг просторот надвор
од пазарот, да не се дозволува продажба на производи;
- Да се регулира влегувањето и излегувањето на
посетителите во пазарот, со два влезови;
- Пред влезовите да се забележи влегувањето преку
двајца редари и да се внимава на физичикото
растојание при влегувањето;
- Задолжително носење на заштита опрема (маски и
ракавици) на продавачите;
- На влезовите да биде поставено средство за
дезинфицирање и маски за потребите на купувачите;
- Местото на продажба на производи од ист вид, се
утврдува од раководителот на ЈП Пазари при
доделувањето на тезгата за продажба;
- ЈКП „Дервен” се задолжува преку јасно видливо
известување до граѓаните да го определи
времетраењето на задржување на купувачот во пазарот;

- По препораки на Светската Здравствена Организација
(СЗО) ЈКП „Дервен” од денес врши зголемување на
нивото на хлор во водоснабдителниот систем по 0,5 ml/L
милиграми на литар резидуален хлор во градскиот
водоснабдителен систем;
- Согласно Оперативниот план за дезинфицирање се
задолжува ЈКП „Дервен” да спроведе дезинфицирање на
на детските забавни паркови, спортските терени,
патеката околу езерото „Младост” и други јавни
површини во градот.

 

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Се задолжуваат мобилните тимови на МВР – СВР Велес
на двата пунктови при влезот во град Велес, одредени
на улиците „Вардарска” и „Димитар Влахов”, да вршат
редовна контрола на физичката состојба на учесниците
во сообраќајот, како и дезинфенкција на возилата;
- Се задолжува МВР – СВР Велес да одреди тимови кои
ќе вршат контрола на движењето на граѓаните кон езеро
„Младост”;
- МВР одредува една патрола со двајца униформирани
полицајци за воведување на ред на влезовите на
пазарот.

 

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Се упатуваат управителите на згради, претседателите
или претставници на куќните совети на станбените
згради, да стапат во контакт со Центарот за јавно здравје
со цел добивање конкретни информации за начинот на
употреба на средства за дезинфицирање на зедничките
простории, телефон за контакт: 078 246 729.

 

 

 

 
   
   
   
   

Најново