Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

74298082 2543890972501615 9114595534747729920 nTриесетина спортски клубови, невладини организации и училишта денеска на градскиот плоштад ги покажаа своите активности и постигнати резулати. Преку саемот за вон училишни актиности што се одржува шеста година по ред, тие обезбедуваат нови членови.  Организатор на саемот е Советот против малолетничко престапништво на град Кавадарци, а има за цел на учениците да им понуди корисен начин како да го минуваат своето слободно време преку спорт или други активности надвор од училиштето.

„ Саемот ќе го посетат околу 3000 ученици од прво до петто одделение. Тие со своите наставници и родители ќе можат да одберат свое катче и свое место каде ќе можат да го поминат своето слободно време. На индиректен начин да ги ангажираме да имаат помалку време за лошите пороци кои се почесто ги следат младите“ вели инспекторот за превенција во кавадаречката полиција и претседател на Советот против малолетничко претстапништво, Димитар Каракулев.

Каракулев најави дека постои можност во соработка со локалната самоуправа, саемот да биде составен дел на манифестацијата Тиквешки гроздобер, на почетокот на учебната година.

„ Саемот е одлична можност нашите најмлади да учествуваат во некаква активност надвор од училиштето,  а тоа на некој начин да биде добро за нивни психофизички развој. Спортот и активноста ни е многу важна денеска кога компјутерите и телефоните се секојдневие на овие генерации“ вели градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев./А.Д

peskaravel

deltaprom

malina

babuna1

Поврзани вести

Kozuvcanka NG 300x250 Duma

veles2

gradsko1

caska

JPVLISICE

romantik1

jkpsvetinikole

crvenkrst2

vmro

biblioteka

fokus1

teatar

sekerce

gradinka

macaovcarova

konsalting

АПЕЛ ЗА ПОМОШ НА СЕМЕЈСТВОТО МАНЕВИ

На 20 декември 2019 година во пожарот што изби во комплексот Варналиите, во Велес, на улица: „Јован Наумов Алабакот“ целосно е оштетена и куќата со реден број 10 на семејството Маневи во која живееја Љубица и Бојан. Огнот ги пеплоса покуќнината, мебел, технички апарати и гардероба. Тие немаат каде да живеат. Засега се згрижени кај роднини. На Љубица и Бојан им е потребна граѓанската помош и поддршка. Граѓани, да му покажеме на ова семејство, дека не е само во загубата на имотот. 

Пред и за време на новогодишните и божикни празници, секој од Вас колку што може нека донира на сметка 210-5016284563-22, депонент НЛБ Тутунска Банка АД Скопје. Сопственик на сметката е Манева Љубица со живеалиште на ул. Јован Наумов Алабакот број 10 во Велес. Број на повикување за физички лица е 289, за правни лицае 262, со назнака донација.

За добронамерните граѓани надвор од Македонија уплатите можат да се вршат на IBAN Code MK7210501628456322, SWIFT TUTNMK22.

Најново