Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

29104020 409127802863522 5187769840105947136 n(20.06.2020)  Продолжува да се шири корона вирусот во Кавадарци. Регистрирани се уште два нови случаи.

Станува збор за доктрока на 55 годишна возраст,  вработена во кавадаречката болница, сопруга на докторот кој вчера беше дијагностициран како позитивен  и медицинска сестра на возраст од 58 години, исто така од болницата. 

„Докторката е без симптоми, додека медицинската сестра има средна клиничка слика и е хоспитализирана на инфективното одделение во болницата во Велес“ вели епидемиологот од ЦЈЗ Кавадарци, д-р Ристе Јовановски.

Во моментов активни се 4 случаи на корона вирус во Кавадарци кај медицински лица, двајца доктори и две медицински сестри./А.Д

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново