Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kavadarci dumaПродолжува да се зголемува бројот на нови дијагностицирани со корона вирус во Кавадарци. Од Центарот за јавно здравје денеска потрдија дека се дијагностицирани уште тројца нови позитивни.

„Се работи за медицинска сестра во стоматолошка ординација на возраст од 50 години, маж на возраст од 64 години и уште еден маж кој е хоспитализиран на Клиниката за неврохирургија поради хируршка интервенција. Сите тројца имале благи симптоми на вирусот поради што беше извршено тестирање. Медицинската сестра и 64 годишниот маж се на домашно лекување“ рече епидемиологот, д-р Ристе Јовановски.

Се работи на утврдување на контактите кои ги имале овие тројца ново дијагностицирани.

Вчера вирусот беше дијагностициран и кај кавадарчанка која работела во „Дрекслмајер“, но десет дена пред да биде дијагностицирана не одела на работа. Таа се сомневала дека е заразена од нејзиниот сопруг кој бил возач.

Во моментов има 12 активни случаи на корорна вирус во Кавадарци, а вкупниот број од почетокот на епидемијата е 18./A.Д

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново