Pancevski fin

12.07.2020

Пишува: Жаклина Цветковска

Сензационалистички и непоткрепен со ниеден доказ е насловот на текстот објавен на порталот maktel.mk, со наслов „ЃУБРЕТО ПАНЧЕВСКИ ФАТИ ЏАДЕ ВО БУДИМПЕШТА КАЈ СВОЈОТ ШЕФ: Панчевски во бегство, полицијата не го пронашла во неговиот дом?“, во кој се изнесени навреди, недолични за професионалната новинарска работа, како и тврдења за кои нема никакви факти во јавноста.

etnickakarta fin

11.07.2020

Пишува: Шефкије Аласани

Рецензираме вест објавена на порталот „Арена“ на 09.07.2020 со наслов: Трубат за законот за албанскиот јазик, но функционерите на ДУИ не го кријат копнежот по македонскиот јазик. Насловот на овој напис е субјективен и тенденциозен и се коси со еден од основните принципи на новинарството, кој вели:

ZaeviNina fin

11.07.2020
Пишува Жаклина Цветковска

Рецензираме текст со наслов „Заев не и дозволил на Нина Ангеловска да си даде оставка?!“, кој е полн со шпекулации, непоткрепени коментари и тенденциозно заземање страна кога се пишува за работата на министерката за финансии, што е во целосна спротивност со етичките новинарски принципи.

Sonja2

10.07.2020

Пишува: Соња Рилковска

Рецензираме вест објавена на порталот Охрид 24 на 10 јули, под наслов „(ФОТО) Розевиот свет на Константин Георгиески“. Уште со самиот наслов авторот се обидува да го дискредитира градоначалникот на општина Охрид, саркастично и иронично нарекувајќи го „розевиот свет на Константин Георгиески“.

Zaklina fin

10.07.2020

Пишува: Жаклина Цветковска

Фаворизирање на еден и дискредитирање на друг политички субјект провејува во текстовите што го рецензираме, објавени на порталот centar.mk, на 08.07.2020 година, во речиси ист тајминг и со речиси идентична содржина.

 

 

SEMM baner MK

web baner kozuvcanka 300x250 Duma

 
   
   
   
   

Најново